Rechten beperken (cmod)

U kunt permissies beperken op een aantal belangrijke bestanden te maken het moeilijker voor een hacker om uw bestanden te bewerken of te overschrijven. Lees meer om enkele suggesties weer te geven :

Continue reading

RSFirewall

Deze extensie is er eentje die niet mag ontbreken in uw Joomla! installatie!!! RSFirewall van rsjoomla.com is een zeer uitgebreide en geavanceerde Joomla! beveiligings-service die u kunt gebruiken om uw Joomla! website te beschermen tegen aanvallen van hackers.

Continue reading

Help mijn website is gehackt

Op het internet zijn hackers, veelal geautomatiseerd, opzoek naar kwetsbare Joomla websites waarop ze dan zeer geavanceerde hack tools kunnen loslaten, of waarop ze door middel van brute-force (heel veel wachtwoorden uitproberen) proberen in te loggen.

Continue reading

Admin login url veranderen

Als men het Joomla backend / login url (/administrator) veranderd in een zelf verzonnen adres en het oorspronkelijke adres onbereikbaar maakt, dan heeft een ongenode gast geen kans meer om op de genoemde brute-force methode via de backend een Joomla website te kraken.

Continue reading

htaccess

De structuur, vormgeving en het gedrag (de front-end) van een website komt tot stand door middel van (X)HTML, CSS en JavaScript. Logica en datamanipulatie wordt door de back-end verzorgd, bijvoorbeeld door PHP en MySQL.

Continue reading

Uw hulp hard nodig!

Uw expertise kan andere (beginnende) gebruikers helpen! Wij proberen onze lezers gratis actueel nieuws en handige tips te serveren en daar kunnen wij uw steun goed bij gebruiken. Nee we hoeven geen donaties of een lidmaatschap van u, steun in de vorm van handige tips is genoeg. Heeft u een tip of opmerking mail deze naar ons via dit formulier. Voor vragen en/of problemen over uw eigen website verwijzen wij u naar de daarvoor speciale forums.

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters. Joomla.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of the Joomla! project Powered by Xara Hosting