Uw hulp hard nodig!

help Uw expertise kan andere (beginnende) gebruikers helpen! Wij proberen onze lezers gratis actueel nieuws en handige tips te serveren en daar kunnen wij uw steun goed bij gebruiken. Nee we hoeven geen donaties van u, steun in de vorm van handige tips is meer dan genoeg. Heeft u een tip of opmerking mail deze naar ons via dit formulier. Voor vragen en/of problemen over uw eigen website zullen verwijzen wij u naar de daarvoor speciale forums.

Login url veranderen

Als men het Joomla backend / login url (http://www.uwwebsite.nl/administrator) veranderd in een zelf verzonnen adres en het oorspronkelijke adres onbereikbaar maakt, dan heeft een ongenode gast geen kans meer om op de genoemde brute-force methode via de backend een Joomla website te kraken.

Continue reading

Update uw joomla! versie

Zorg ervoor dat je joomla! installatie altijd de nieuwste versie is! Waarom updaten? Ongenode gasten zijn altijd op zoek vaak geheel geautomatiseerd met bv. scripts naar verouderde versies van joomla! uitleg van welke fouten in welke versie zitten word gewoon beschreven op joomla.org.

Continue reading

JD IDEAL Gateway

JD IDEAL Gateway is een betaling gateway die u kunt gebruiken als u betalingen (oa. ideal & credit-cards & paypal) wilt laten uitvoeren op uw joomla website. De module en support zijn beide in het Nederlands

Continue reading

htaccess

De structuur, vormgeving en het gedrag (de front-end) van een website komt tot stand door middel van (X)HTML, CSS en JavaScript. Logica en datamanipulatie wordt door de back-end verzorgd, bijvoorbeeld door PHP en MySQL.

Continue reading

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters. Joomla.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of the Joomla! project Powered by Xara Hosting