Scalable Vector Graphics (SVG)

Een nieuwe tweak om images op uw website sneller te verwerken. Scalable Vector Graphics (SVG) is een op tekst gebaseerde grafische taal die beelden met vector vormen, tekst, en embedded rasterafbeeldingen beschrijft. SVG-bestanden geven hoge resolutie (dots per inch HiDPI) graphics op het webresolutie, in print en op mobiele apparaten in een compact formaat. De mogelijkheid om SVG met CSS te stylen en de steun van scripts en animatie maakt SVG tot een blijvertje en niet meer weg te denken is. De informatie, afbeeldingen en interactieve elementen die deel uitmaken van uw webpagina's worden gezien als de inhoud van de site de zogeheten content. Verschillende normen bestaan voor teksten, afbeeldingen en multimedia.

Online word vaak gebruik gemaakt van afbeeldingen om informatie over te brengen. Een website en/of een product maken vaak gebruik van een foto, een logo of een achtergrondafbeelding om zo aandacht te trekken voor een bepaald product of artikel. De meest gecomprimeerde bestandstypes die gebruikt worden op websites zijn .jpg, .gif en .png. Vaak zijn deze bestanden vrij groot qua mb's wat niet bevorderlijk is voor gebruik op het web aangezien het laden van de pagina langer duurt dan U en de bezoeker lief is. SVG-formaat kan een oplossing zijn.In de vroege dagen van het web, was er een explosie van verschillende formaten en uitbreidingen van HTML. Vanaf het begin was het duidelijk dat een vector grafische indeling voor het web de beste oplossing zou zijn.

Wat zijn Scalable Vector Graphics

Scalable Vector Graphics (SVG) is een op tekst gebaseerde grafische taal die beelden met vector vormen, tekst, en embedded rasterafbeeldingen beschrijft. SVG-bestanden geven hoge resolutie (dots per inch HiDPI) graphics op het webresolutie, in print en op mobiele apparaten in een compact formaat. De mogelijkheid om SVG met CSS te stylen en de steun van scripts en animatie maakt SVG tot een integraal onderdeel van het webplatform.

SVG is ideaal voor interactieve, data-driven, gepersonaliseerde afbeeldingen. Het is een royalty-free, vendor-neutrale open standaard ontwikkeld onder de W3C (World Wide Web Consortium) proces, en op grote schaal ondersteund door moderne webbrowsers.

Waarom Scalable Vector Graphics gebruiken

  • Zeer kleine bestanden
  • Schaalbaar van klein tot zeer groot zonder pixel verlies
  • Perfecte images ook voor retina schermen
  • Interactieve mogelijkheden en filters
  • Vele SEO mogelijkheden

Insluiten van een svg bestand

<object type="image/svg+xml" width="200" height="85" style="float:left" data="svg hier"></object>

Linken van een svg bestand

<a xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" id="anchor" xlink:href="UW LINK HIER" title="UW TITEL HIER" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" target="_top"> <rect x="0" y="0" width="100%" height="100%" fill-opacity="0"/></a>

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters. Joomla.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of the Joomla! project Powered by Xara Hosting